De Gemeenschap

De geschiedenis en onwikkeling van de GGA

De Griekse Gemeenschap van Amsterdam en omstreken (GGA) is opgericht in 1974 als een culturele vereniging van Grieken en Griekenland liefhebbers

De vereniging wordt op dit moment volledig door vrijwilligers financieel ondersteund en telt ongeveer 350 leden en hun familieleden.

De laatste jaren heeft de Griekse Gemeenschap van Amsterdam en omstreken haar activiteiten uitgebreid door taallessen te organiseren in de Griekse en Nederlandse taal, het organiseren van traditionele Griekse dansles, informatiebijeenkomsten en adviesgesprekken, filmvertoningen en muzikale bijeenkomsten.

Vanaf 2015 is het reeds een sterke groep, bestaande uit mensen van alle leeftijden, Grieken en Nederlanders, met veel zin om een nieuwe frisse wind door de GGA te laten waaien en haar activiteiten uit te breiden door interessante bijeenkomsten te organiseren in het Griekse Huis. Door informatie te verschaffen online en een dialoog te openen tussen de oude garde en de nieuwe Griekse migranten die lijden onder de huidige financiële crisis.

Ons aanbod en onze doelen

Het doel van de GGA is de juiste informatieverschaffing naar alle Grieken over zaken die belangrijk voor ze zijn zoals: De zorg, huisvesting, rechten maar ook plichten in en jegens de Nederlandse staat.

Wij bieden advies bij vragen en problemen die zich voor kunnen doen, maar ook juridische hulp in noodsituaties.

In het Griekse Huis kunt u ook deelnemen aan een verscheidenheid aan educatieve en culturele activiteiten zoals de Griekse-en Nederlandse taallessen, Griekse danslessen, leerzame seminars en presentaties over producten of alternatieve reisbestemmingen in Griekenland.

De leden van het bestuur

Voorzitter

Dimitrios Filipopoulos dimitris.filipopoulos@ellines.nl
+31 626701216

Secretaris

Irini Toufexes irini.toufexes@ellines.nl
+31 652288504

Penningmeester

Vaso Messaritaky / Scholten vaso.messaritaky@ellines.nl
+31 643804569

Communicatie en Externe betrekkingen

Jeroen Lasses jeroen.lasses@ellines.nl
+31 684082367

Vervangende bestuursleden

Giorgos Stavrakantonakis, Michael Karpathios

Verkiezingencommissie

Makis Konstadopulos, Antonis Thanos, Michalis Adipas.