Activiteiten

Griekse taallessen

Registraties: 27 en 29 september 2018, tijdens open dagen.

Groep A - Basis: oktober 2018 - januari 2019 - kosten € 225

Groep B - Basis: februari 2019 - mei 2019 - kosten € 225

Uit respect voor de wensen van onze leden en hun interesse voor de Griekse taal, zullen de lessen Grieks ook in het jaar 2018-2019 plaatsvinden in twee niveaus.

De “Absolute beginners” en “Intermediate”.

Op het beginnersniveau “Absolute beginners”, zullen de cursisten de mogelijkheid krijgen om in contact te komen met het Griekse alfabet en de dagelijkse communicatie in simpele situaties. Voor de gevorderde cursisten zullen wij het Intermediate” niveau hanteren. Door te herhalen van de basis en de grammaticale regels, krijgen de cursisten de mogelijkheid om hun communicatie te ontwikkelen op het basis niveau, maar kunnen zich ook in het Grieks redden in complexere situaties.

De cursus wordt zoveel mogelijk in het Grieks gegeven zodat de cursisten door herhaling en het hoeren van de taal makkelijker over zullen gaat tot het gebruik van de Griekse taal. Op deze manier zullen de conversatielessen die vroeger apart gegeven werden op het hogere cursus niveau toch per niveau incorporeert worden in de theorielessen, die verrijkt zullen worden met rollenspellen en drama spelen, zodat de cursist altijd betrokken is bij de les. Structuur van de lessen gedurende het jaar: De lessen Grieks zullen in twee delen opgesplitst worden.

Winter 2018 (eind september tot eind februari) en Lente 2019 (begin februari tot eind mei). De eerste tien dagen van juni 2016 zal er een serie feestelijke evenementen op het programma staan, met in de hoofdrol de cursisten zelf. De lessen zullen in sessies van anderhalf uur aangeboden worden en zal in totaal 25 tot 30 uur beslaan.

GGA Verkiezingsresultaten 2017

Na verkiezingen die plaatsvonden op zondag 11 maart 2018, op het kantoor van De Griekse Gemeenschap van Amsterdam en Omstreken (De Wittenkade 111, Amsterdam), zijn de volgende personen gekozen: Voorzitter: de heer Dimitrios Filipopoulos, Secretaris: de heer Ioannis Petropoulos, Penningmeester: Mevr. Vasiliki Messaritaki, Interne zaken: Mevr. Sofia Spinoula, Externe zaken: Mevr Fotini Katzilaki. Hun dienst zal 2 jaar duren.

Met het nieuwe Bestuur wordt er een wezenlijke poging gedaan tot vernieuwing van de organisatie, haar functioneren en haar activiteiten, om met de raad en samenwerking van allen een vruchtbare bodem te creëren voor communicatie en samenwerking met als richtpunt de wensen en specifieke behoeften van haar leden.

Het belangrijkste doel van het nieuwe Bestuur is de herziening van de positie van de Griekse Vereniging, zowel als het bepalen van de betekenis van de groepsband en de samenwerking tussen de leden onderling om uiteindelijk een actief onderdeel te zijn van het bestaan en het dagelijkse leven van grieken die leven en werken in Amsterdam en Omstreken.

Hoogachtend,
Ioannis Petropoulos
Secretaris van de Griekse Gemeenschap
van Amsterdam en Omstreken

Het Grieks Spreekuur

Nieuwkomers in Nederland Helpgroep. Elke 2e woensdag van 19:00 tot 21:00 uur.

Het Grieks Spreekuur is een landelijk initiatief dat in Den Haag is begonnen en vervolgens uitbreidde naar Amsterdam en Rotterdam. Elke week staan een paar vrijwilligers van het initiatief 2 uur lang klaar om vragen van Griekse nieuwkomers over het Nederlandse systeem te beantwoorden en hen met hun problemen te helpen. Het werkt ook als ontmoetingsgelegenheid voor nieuwkomers met hun landgenoten, een gelegenheid om hun moedertaal met iemand te spreken en te netwerken. In Amsterdam neemt het Grieks Spreekuur plaats elke dinsdag van 19:00 tot 21:00 in het Griekse Huis op de Wittenkade.

Voor meer informatie bezoek de officiële pagina op Facebook: www.facebook.com/neoafixthentes.NL

Griekse danslessen

Danslessen voor volwassenen

De danslessen worden elke Maandag en 2 zondagen per maand gegeven.

De danslessen worden gegeven door: Manolis Iskis, Leontien Kleibrink και Angelique Gioupas.

Manolis is een professionele dansleraar in traditionele dansen met veel jaren ervaring. Hij geeft les aan volwassenen en kinderen en organiseert dansreizen naar zijn geboorteplaats Molyvos en geeft dansworkshops en seminars in Nederland en in het buitenland.

Zijn doel is om zijn kennis van de griekse cultuur en dans door te geven aan de rest van de wereld. Hij kent meer dan 200 verschillende Griekse dansen, uit verschillende gebieden in Griekenland. Hij kent niet alleen de muziek en de pasjes van de dansen maar ook hun geschiedenis.

Voor meer informatie bezoek zijn Facebookpagina - Manolisiskisdancing.

Lessen met Manolis

lke 2e zondag en gemengde groep elke maandagmiddag.

2πR Greek Traditional Dances Amsterdam

lke 2e woensdag en 1 zondag van de maand.

Meer informatie: www.2pr-ams.nl, Facebook Page Facebook Group


Meer informatie en registraties op 27 en 29 september 2018, tijdens open dagen.

Nederlandse lessen

Kom en leer Nederlands bij een van onze groepen in het Griekse Huis, met ervaren en vriendelijke docenten en cursisten zoals u.

Leer de taal en maak vrienden!

Groep A - Basis: oktober 2018 - januari 2019 - kosten € 225 (geen registratie € 40)

Groep B - Basis: februari 2019 - mei 2019 - kosten € 225 (geen registratie € 40)

De les zal van Engels naar Nederlands zijn.